2022. május 19. csütörtök

FOLYTATÓDNAK AZ ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSEK TÚRKEVÉN

Vissza

KEDVEZMÉNYEZETT NEVE: TÚRKEVE VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT

KEDVEZMÉNYEZETT NEVE: TÚRKEVE VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT

A PROJEKT CÍME: ÖNKORMÁNYZATI ÉPÜLETEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE TÚRKEVE VÁROSÁBAN II. ÜTEM

PROJEKT AZONOSÍTÓSZÁMA: TOP-3.2.1-15-JN1-2016-00051
A SZERZŐDÖTT TÁMOGATÁS ÖSSZEGE: 121 195 300 FT
A TÁMOGATÁS MÉRTÉKE: 100%
A PROJEKT TERVEZETT BEFEJEZÉSI DÁTUMA: 2018.12.31.

Jelenleg az intézmények fenntartása jelentős terhet ró a települési önkormányzat költségvetésére, kiváltképp a téli időszakban. Ennek oka főleg az épületek rossz energetikai adottságaiból adódik. A projekt által fejleszteni kívánt ingatlan Túrkeve, Petőfi tér 6. szám (hrsz.: 14) alatt található Általános Iskola.
A projektgazda a gazdaságosságon kívül fontos értéknek tekinti a megújuló energia felhasználását az intézmények üzemeltetése során. Szeretne ennek alkalmazásával példát mutatni mind a lakosságnak, mind pedig más közigazgatási és egyéb intézményeknek, magánszektorbeli szereplőknek, hogy ezzel is segíthesse az országon belül a környezetvédelem szerepének erősítését, illetve hozzájáruljanak a fenntartható fejlődés irányzatának erősítéséhez.
A projektben résztvevő épület meglehetősen elavult, fenntartása jelentős költséggel jár az önkormányzat részéről. Az épület koránál fogva megérett a felújításra, kifejezetten a nyílászárók, tetőszerkezetek, fűtésrendszer, villamos hálózat szorul korszerűsítésre. A projekt megvalósításával az önkormányzat célja a projektben érintett intézmény gazdaságos üzemeltetésének kialakítása, mely során remélhető, hogy a kis település költségvetésében intézmény fenntartásra tervezett összeget a hatékony gazdálkodás és településüzemeltetés eredményeként más területekre lehet átcsoportosítani a jövőben.
Az iskola épületénél elsősorban a fűtésrendszer és a nyílászárók korszerűsítését kívánják elkészíteni, valamint utólagos szigetelés és napelem rendszer telepítése is megvalósításra kerül. A projekt gazdaságosság oldalán túl fontos szempont az intézményeket napi rendszerességgel használó lakosság komfortérzetének, illetve az ott dolgozók munkakörülményeinek javítása az energetikai fejlesztések által.
A projekt célja, hogy összhangban az eu-s és a hazai energiapolitikával, a lehetőségekhez mérten a környezeti szempontokat érvényesítse a gazdasági fejlődésben. Egyetlen kötelező feladatot ellátó szervezet intézményeinek korszerűsítésére (Általános Iskola, Petőfi tér 6.) kerül sor a projekt során, annak érdekében, hogy ezzel a költséghatékonyság mellett a megújuló energiafelhasználást is erősítse.
A megújuló energiaforrások kiaknázása révén a fenntartási kiadások idővel minimalizálódnak, az így megtakarított pénz pedig egyéb fontos célokra lesz hasznosítható és átfogó programok is finanszírozhatóvá válnak. Közvetlen célként tehát magának az épületeknek az üzemeltetés terén a kor követelményeinek való megfeleltetése jelenik meg, ami közvetett módon a kiadások csökkentése révén hozzájárul majd a település további fejlesztési terveinek finanszírozásához.

Polgármesteri beszámolók

Polgármesteri beszámolók
Újabb kis pénzmag érkezik városunkba
Újabb kis pénzmag érkezik városunkba
2022. március 30.
Újabb kis pénzmag érkezik városunkba Tisztelt Lakosság! Kb. egy hete, hogy beszámoltam itt...
A templom avatása
Polgármesteri beszámolók
2022. március 22.
Mozgalmas hétvége
Polgármesteri beszámolók
2022. március 22.
Költségvetés 2022
Polgármesteri beszámolók
2022. március 22.
Polgármesteri beszámolók
Látványos eredmények a közmunkaprogramnak köszönhetően
Látványos eredmények a közmunkaprogramnak köszönhetően
2022. március 30.
Látványos eredmények a közmunkaprogramnak köszönhetően Ökrös János munkatársunk által...
Mi újság a víznyomással?
Polgármesteri beszámolók
2022. március 22.
Túrkeve ismét bizonyított!
Polgármesteri beszámolók
2022. március 10.
Adomány Nagybocskónak
Polgármesteri beszámolók
2022. március 08.

Városunk szolgáltatásai

Az ikonok közül válassza ki a kívánt kategóriát és kattintás után megjelenik a térképen a pontos helye az adott szolgáltatásnak. A térképen megjelenő ikonra kattintva megtalálja a szolgáltatás részletes információit.

Kapcsolat

Amennyiben felkeltettük érdeklődését és további részletes információra van szüksége valamelyik szolgáltatásukkal kapcsolatban, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi üzenetküldő segítségével és munkatársunk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot.

Túrkeve Városi Önkormányzat elérhetőségei:

Üzenet

Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.